Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus czekoladowy, delikatny, rozpływający się w ustach ... gotowy dosłownie w kilka chwil :-)
Składniki
Jogurt wystawić wcześniej z lodówki, powinien mieć temperaturę pokojową. Ciemny mus: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestygnięcia (jednak czekolada musi pozostać płynna). Do czekolady 1 łyżkę jogurtu, dokładnie delikatnie wymieszać. Masę czekoladową dodać do reszty jogurtu, wymieszać do połączenia składników. Mus przełożyć do kieliszków, salaterek, szklanek. Wstawić do . Mus biały: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do ostudzenia. Do czekolady dodać 1 łyżkę jogurtu, delikatnie wymieszać. Masę czekoladową przełożyć do jogurtu, wszystko razem wymieszać. Dodać pokrojonego w półplasterki banana i aromat waniliowy, wymieszać. Mus biały czekoladowy wyłozyć na schłodzony mus ciemny, można dowolnie udekorować. Schłodzić kilka godzin w lodówce.