Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki do przygotowania deser. Z jogurtem naturalnym, gorzką czekoladą i miodem, lekki, delikatny, pyszny!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2410
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 506
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 850
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2410
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 506
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 850
Składniki
Mleko podgrzać, rozpuścić w nim żelatynę oraz cukier waniliowy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kakao i wymieszać dokładnie tak, aby nie było grudek. Mleko i czekoladę przestudzić do temperatury pokojowej. Jogurt, czekoladę i mleko połączyć – zmiksować mikserem, dosłodzić miodem do smaku. Mus przełożyć do pucharków lub innych dowolnych szklaneczek, schłodzić, aby stężał. Przed podaniem mus oprószyć startą czekoladą i dodać ozdoby cukrowe. Mus można podać z ulubionymi owocami, bitą śmietaną lub innymi dodatkami.