Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki do przygotowania deser. Z jogurtem naturalnym, gorzką czekoladą i miodem, lekki, delikatny, pyszny!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 568
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11492
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13490
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2744
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 568
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11492
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13490
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2744
Składniki
Mleko podgrzać, rozpuścić w nim żelatynę oraz cukier waniliowy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kakao i wymieszać dokładnie tak, aby nie było grudek. Mleko i czekoladę przestudzić do temperatury pokojowej. Jogurt, czekoladę i mleko połączyć – zmiksować mikserem, dosłodzić miodem do smaku. Mus przełożyć do pucharków lub innych dowolnych szklaneczek, schłodzić, aby stężał. Przed podaniem mus oprószyć startą czekoladą i dodać ozdoby cukrowe. Mus można podać z ulubionymi owocami, bitą śmietaną lub innymi dodatkami.