Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki do przygotowania deser. Z jogurtem naturalnym, gorzką czekoladą i miodem, lekki, delikatny, pyszny!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3677
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34205
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1516
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113641
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3677
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34205
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1516
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113641
Składniki
Mleko podgrzać, rozpuścić w nim żelatynę oraz cukier waniliowy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kakao i wymieszać dokładnie tak, aby nie było grudek. Mleko i czekoladę przestudzić do temperatury pokojowej. Jogurt, czekoladę i mleko połączyć – zmiksować mikserem, dosłodzić miodem do smaku. Mus przełożyć do pucharków lub innych dowolnych szklaneczek, schłodzić, aby stężał. Przed podaniem mus oprószyć startą czekoladą i dodać ozdoby cukrowe. Mus można podać z ulubionymi owocami, bitą śmietaną lub innymi dodatkami.