Do góry

Desery Przepis na:

Mus jabłkowy w cieście

Mus jabłkowy w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 577 Ocena: 5185

Dodano:

Odsłon: 9329

Sezonowe ciasto przekładane jabłkami.

Składniki

  • Składniki na biszkopt:
  • 6 jajek
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Niepełna szklanka cukru
  • Składniki na masę:
  • 2 opak. śnieżki
  • 2 galaretki żółte
  • Dodatkowo:
  • 1 żółta galaretka
  • Mus jabłkowy lub ½ kg startych jabłek podgotowanych z cukrem
  • 2 batony Prince polo
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy mikserem.

  2. Dodajemy cukier.

  3. Następnie żółtka.

  4. W misce mieszamy mąki z proszkiem do pieczenia

  5. Delikatnie wsypujemy do masy jajecznej i łyżką mieszamy.

  6. Wykładamy na blaszkę.
    Pieczemy 30 minut w 180˚C.

  7. Galaretkę jedną rozpuszczamy w ½ szk. gorącej wody i łączymy z jabłkami.

  8. Gdy trochę już tężeje wykładamy na biszkopt.

  9. 2 galaretki żółte rozpuszczamy w gorącej wodzie w 1 ½ szk. wody, studzimy.

  10. Śnieżkę ubijamy z 2 szk. mleka.

  11. Dodajemy galaretki tężejące.

  12. Wykładamy masę na mus jabłkowy.

  13. Batony kruszymy, posypujemy wierzch ciasta.

  14. Ciasto gotowe.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń