Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto przekładane jabłkami.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2723
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1251
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 718
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 67
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2723
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1251
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 718
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 67
Składniki
Białka ubijamy mikserem.
Dodajemy cukier.
Następnie żółtka.
W misce mieszamy mąki z proszkiem do pieczenia
Delikatnie wsypujemy do masy jajecznej i łyżką mieszamy.
Wykładamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180˚C.
Galaretkę jedną rozpuszczamy w ½ szk. gorącej wody i łączymy z jabłkami.
Gdy trochę już tężeje wykładamy na biszkopt.
2 galaretki żółte rozpuszczamy w gorącej wodzie w 1 ½ szk. wody, studzimy.
Śnieżkę ubijamy z 2 szk. mleka.
Dodajemy galaretki tężejące.
Wykładamy masę na mus jabłkowy.
Batony kruszymy, posypujemy wierzch ciasta.
Ciasto gotowe. Smacznego.