Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto przekładane jabłkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13517
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1546
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14910
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6132
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13517
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1546
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14910
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6132
Składniki
Białka ubijamy mikserem.
Dodajemy cukier.
Następnie żółtka.
W misce mieszamy mąki z proszkiem do pieczenia
Delikatnie wsypujemy do masy jajecznej i łyżką mieszamy.
Wykładamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180˚C.
Galaretkę jedną rozpuszczamy w ½ szk. gorącej wody i łączymy z jabłkami.
Gdy trochę już tężeje wykładamy na biszkopt.
2 galaretki żółte rozpuszczamy w gorącej wodzie w 1 ½ szk. wody, studzimy.
Śnieżkę ubijamy z 2 szk. mleka.
Dodajemy galaretki tężejące.
Wykładamy masę na mus jabłkowy.
Batony kruszymy, posypujemy wierzch ciasta.
Ciasto gotowe. Smacznego.