Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus jarzynowy z żółtkiem po 7. miesiącu"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 196
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 196
Składniki
Warzywa dokładnie wyszoruj pod bieżącą wodą, obierz, a następnie ponownie opłucz. 2. Tak przygotowane warzywa włóż do około 300 ml wrzątku i gotuj do miękkości. 3. Jajko umyj w gorącej wodzie, sparz wrzątkiem, a następnie ugotuj na twardo. Oddziel żółtko od białka. 4. Pół żółtka dodaj do ugotowanych jarzyn i zmiksuj wszystko na idealnie gładką papkę. 5. Zagotuj ponownie danie.Źródło: Mam dziecko