Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus jogurtowo-śmietanowy"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 252
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 104
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4561
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 119
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 252
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 104
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4561
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 119
Składniki
Czas przygotowania 25 minut. Cena porcji ok. 1,30 zł
Białą czekoladę dzielimy na cząstki, a następnie roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy. Gorzką czekoladę siekamy na jak najdrobniejsze kawałki.
Śmietanę kremówkę ubijamy mikserem. Pod koniec dodajemy 3 łyżeczki cukru pudru i jeszcze miksujemy, żeby dokładnie się połączyły. Wstawiamy do lodówki, by bita śmietana dobrze się schłodziła.
Jogurt łączymy z rozpuszczoną i ostudzoną białą czekoladą. Następnie, partiami, dodajemy schłodzoną bitą śmietanę i delikatnie mieszamy, aż powstanie aksamitny mus.
Przygotowujemy 8 pucharków o pojemności 100 ml. Do każdego wykładamy mus i posypujemy grubo wiórkami ciemnej czekolady. Następnie wykładamy drugą porcję musu. Pucharki z deserem wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.Źródło: Rewia