Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki, kawowy z gorzką czekoladą. Coś małego i pysznego zarazem.
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2520
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 318
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52543
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 527
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2520
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 318
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52543
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 527
Składniki
ILOŚĆ: 4 pucharki o poj. 250 ml Czekoladę mieszamy razem z mocną kawą. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Żółtka miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, aż masa stanie się jasna. Następnie dodajemy do nich masę czekoladową i chwilę miksujemy. Ubite białka delikatne łączymy z masą czekoladową. Powstały mus przekładamy do pucharków, wierz zawijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy z niewielką ilością bitej śmietany. Smacznego.