Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny serek mascarpone idealnie nadaje się do przygotowywania przeróżnych deserów. Świetnie sprawdził się w towarzystwie truskawek i brzoskwiń.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 980
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7182
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 980
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7182
Składniki
Truskawki umyć, odszypułkować i przełożyć do wysokiego naczynia. Następnie za pomocą blendera rozprowadzić na gładki mus. Doprawić cukrem do smaku (w razie konieczności). Brzoskwinie umyć, powielić na cząstki i również przetrzeć na mus. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając około 2 łyżki cukru. Gdy śmietanka jest ubita dodać serek mascarpone i razem delikatnie połączyć. Przygotować pucharki lub szklanki i układać warstwami: mus brzoskwiniowy, masę śmietanową, mus truskawkowy, ponownie masę. Deser przed podaniem trzymać około godziny w lodówce.