Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny serek mascarpone idealnie nadaje się do przygotowywania przeróżnych deserów. Świetnie sprawdził się w towarzystwie truskawek i brzoskwiń.
Dzisiaj prosty, puszysty i smaczny sernik, który często gości na moim stole....
Odsłon: 116
Kurczak pieczony w młodej kapuście to mój kolejny pomysł na pyszny sezonowy o...
Odsłon: 62
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 141
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najl...
Odsłon: 217
Dzisiaj prosty, puszysty i smaczny sernik, który często gości na moim stole....
Odsłon: 116
Kurczak pieczony w młodej kapuście to mój kolejny pomysł na pyszny sezonowy o...
Odsłon: 62
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 141
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najl...
Odsłon: 217
Składniki
Truskawki umyć, odszypułkować i przełożyć do wysokiego naczynia. Następnie za pomocą blendera rozprowadzić na gładki mus. Doprawić cukrem do smaku (w razie konieczności). Brzoskwinie umyć, powielić na cząstki i również przetrzeć na mus. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając około 2 łyżki cukru. Gdy śmietanka jest ubita dodać serek mascarpone i razem delikatnie połączyć. Przygotować pucharki lub szklanki i układać warstwami: mus brzoskwiniowy, masę śmietanową, mus truskawkowy, ponownie masę. Deser przed podaniem trzymać około godziny w lodówce.