Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niskokaloryczny, orzeźwiający, kolorowy deser. tani i łatwy w przygotowaniu :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4518
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 5 szkl. wrzątku. Wystudzić i pokroić w kostkę. Mleko z cukrem i aromatem waniliowym zagotować. Powoli wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając aby nie powstały grudki. Gotowac na małym ogniu kilka minut, aż kaszka zgestnieje. Wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Przestudzoną kaszkę utrzeć kilka minut mikserem z ajerkoniakiem na gładką masę. Dodać ubite białek i wymieszać wszystko delikatnie, najlepiej łyżką. Brzoskwinie pokroić w kostkę i razem z kostkami galaretki dodać do musu. Delikatnie wymieszać i przełożyć do pucharków lub szklanek. Schłodzić w lodówce ok. 1 godz. Można posypać startą czekoladą, posypką lub udekorowac bitą śmietana w wersji ekskluzywnej ;-) Smacznego