Do góry

Desery Przepis na:

Muszle z makiem

Muszle z makiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Muszle z makiem"

Składniki

  • półtorej szklanki maku
  • 3 łyżki miodu
  • łyżka skórki pomarańczowej
  • łyżka orzechów włoskich
  • 2 łyżki rodzynek
  • 3-4 duże suszone morele
  • pół opakowanie makaronu
  • muszle
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie wg instrukcji. Wyjmij, przelej zimną wodą. Mak opłucz na sicie. Sparz wrzątkiem, osącz. Zmiel. Morele pokrój w drobną kostkę.

  2. Skórkę pomarańczową i orzechy włoskie posiekaj. Miód stop w rondelku. Dodaj mak i wszystkie bakalie, mieszając, podsmaż chwilę na małym ogniu. Muszle napełnij masą makowo-bakaliową.

  3. Przepis przysłała Katarzyna Grochola z Wielkiej Wsi.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń