Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muszle z makiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie wg instrukcji. Wyjmij, przelej zimną wodą. Mak opłucz na sicie. Sparz wrzątkiem, osącz. Zmiel. Morele pokrój w drobną kostkę.
Skórkę pomarańczową i orzechy włoskie posiekaj. Miód stop w rondelku. Dodaj mak i wszystkie bakalie, mieszając, podsmaż chwilę na małym ogniu. Muszle napełnij masą makowo-bakaliową.
Przepis przysłała Katarzyna Grochola z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie