Do góry

Desery Przepis na:

Najeżone ciasteczka owsiane

Najeżone ciasteczka owsiane

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1719

Dodano:

Odsłon: 9604

Ciasteczka owsiane z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, z żurawiną, kokosem, orzeszkami, pestkami dyni i migdałami.

Składniki

  • 6 łyżek otrębów owsianych, 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, 300ml mleka
  • 3 łyżki pestek dyni, 3 łyżki żurawiny
  • 3 łyżki orzeszków ziemnych, 2 łyżki kokosu, 2 łyżki migdałów
  • aromat kokosowy, słodzik/miód/cukier brązowy
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Najeżone ciasteczka owsiane

Przygotowanie

  1. Otręby zalewamy 200ml mleka, i podgrzewamy 2 minuty w mikrofali - można na kuchence gazowej.
    Mąkę, proszek, jajko, słodzik, aromat - miksujemy.
    Dodajemy podgrzane otręby, ziarna, żurawinę i kokos - mieszamy.
    Masę nakładamy łyżką na papier do pieczenia.
    Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180stopni.
    Najlepiej sprawdzać ciasteczka :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń