Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza babka marmurkowa, przepis niezawodny od wielu lat, zawsze się udaje i pięknie wyrasta.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14346
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19469
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14346
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19469
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj olej i mleko, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników. Ciasto podziel na dwie równe części i dodaj do jednej części 2 łyżki mąki a do drugiej 2 łyżki kakao. Wymieszaj. Formę silikonową posmaruj cienko olejem lub miękkim masłem i wlej na przemian raz jasne, raz ciemne ciasto i tak na przemian do wykorzystania ciasta .
Babkę piecz około 40-45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu babkę możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.