Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza babka marmurkowa, przepis niezawodny od wielu lat, zawsze się udaje i pięknie wyrasta.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4660
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4660
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj olej i mleko, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników. Ciasto podziel na dwie równe części i dodaj do jednej części 2 łyżki mąki a do drugiej 2 łyżki kakao. Wymieszaj. Formę silikonową posmaruj cienko olejem lub miękkim masłem i wlej na przemian raz jasne, raz ciemne ciasto i tak na przemian do wykorzystania ciasta .
Babkę piecz około 40-45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu babkę możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.