Najlepsza babka marmurkowa, przepis niezawodny od wielu lat, zawsze się udaje i pięknie wyrasta.
Najlepsza babka marmurkowa
Składniki
Składniki
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka oleju
- 0,5 szklanki mleka
- Cukier waniliowy
Opcjonalnie
- Cukier puder do posypania lub polewa czekoladowa do polania
Składniki
Składniki
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka oleju
- 0,5 szklanki mleka
- Cukier waniliowy
Opcjonalnie
- Cukier puder do posypania lub polewa czekoladowa do polania

Etapy przygotowania
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj olej i mleko, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników. Ciasto podziel na dwie równe części i dodaj do jednej części 2 łyżki mąki a do drugiej 2 łyżki kakao. Wymieszaj. Formę silikonową posmaruj cienko olejem lub miękkim masłem i wlej na przemian raz jasne, raz ciemne ciasto i tak na przemian do wykorzystania ciasta .

Babkę piecz około 40-45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu babkę możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

Przepis w Waszym wykonaniu (16)


Komentarze do przepisu (8)
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 3370
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4897
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 3370
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4897



Składniki
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka oleju
- 0,5 szklanki mleka
- Cukier waniliowy
- Cukier puder do posypania lub polewa czekoladowa do polania
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj olej i mleko, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników. Ciasto podziel na dwie równe części i dodaj do jednej części 2 łyżki mąki a do drugiej 2 łyżki kakao. Wymieszaj. Formę silikonową posmaruj cienko olejem lub miękkim masłem i wlej na przemian raz jasne, raz ciemne ciasto i tak na przemian do wykorzystania ciasta .
Babkę piecz około 40-45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu babkę możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Pyszności :)
Kolejna pyszna babka.;)
Supper
Piękna babka!
pyszotka:)