Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie, chrupiące gofry. Smakują dokładnie jak te robione nad morzem. Polecam!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2647
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2910
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2647
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2910
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. W osobnej misce mieszamy żółtka z cukrem. Dodajemy wodę i olej i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Miksujemy ponownie. Ubite białka dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Gofry pieczemy 7 minut. Powinno wyjść 16 sztuk. Studzimy najlepiej na kratce aby nie zaparowały od spodu.