Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie, chrupiące gofry. Smakują dokładnie jak te robione nad morzem. Polecam!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 263
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2155
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 263
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2155
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. W osobnej misce mieszamy żółtka z cukrem. Dodajemy wodę i olej i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Miksujemy ponownie. Ubite białka dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Gofry pieczemy 7 minut. Powinno wyjść 16 sztuk. Studzimy najlepiej na kratce aby nie zaparowały od spodu.