Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatność i subtelność w jednym
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
6 białek ubić na sztywną pianę w jednej misce, w drugiej misce umieścić żółtka i pozostałe składniki następnie wymieszać mikserem kilka minut,
Po wymieszaniu dodać do masy serowej ubitą pianę z białek i wymieszać razem,
blachę posmarować cieniutko masłem i posypać bułką tartą ,
rozwinąć zrolowane ciasto francuskie,
wylać masę serową ,następnie odcedzić mandarynki i wrzucić do sera
Piec około 25-30 min w temp 200 stopni z termoobiegiem lub bez termoobiegu ,ale w ostatnich min pieczenia w przypadku braku zaufania do waszego piekarnika najlepiej kontrolować by wierzch ciasta się nie przypalił ma być średnio brązowy.
Gwarantuję ,że będzie smakowało:)