Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik jaki do tej pory jadłam. Idealnie wyważona konsystencja.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 219
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 985
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 862
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 219
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 985
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 862
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy razem z cukrem, cukrem waniliowym na jasną masę. Następnie dodajemy budyń i po łyżce ser. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy delikatnie do powstałej masy z sera. Herbatniki wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wym.25 x 35 cm. Następnie zalewamy masą serową i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 40-50 min. Po upieczeniu sernika nie wyciągamy od razu z piekarnika, przez 15 min trzymamy przy zamkniętych drzwiczkach, następnie lekko uchylamy i ponownie czekamy 15 min. Po ostudzeniu wkładamy na całą noc do lodówki. Smacznego.