Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybką i najprostszą babkę
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5757
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9568
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5757
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9568
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę około 5 minut , następnie dolej szklankę oleju i dodaj porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
(Babkę możesz ubiec białą, lub odjąć tak jak ja 3 łyżki ciasta i dodać kakao) Odłóż 3 łyżki ciasta i dodaj kakao, wymieszaj.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Na dno wlej połowę ciasta, wyłóż ciasto z kakao a na wierzch wylej pozostałe jasne ciasto. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180st. Po upieczeniu i wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.