Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybką i najprostszą babkę
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 559
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11401
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 559
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11401
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę około 5 minut , następnie dolej szklankę oleju i dodaj porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
(Babkę możesz ubiec białą, lub odjąć tak jak ja 3 łyżki ciasta i dodać kakao) Odłóż 3 łyżki ciasta i dodaj kakao, wymieszaj.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Na dno wlej połowę ciasta, wyłóż ciasto z kakao a na wierzch wylej pozostałe jasne ciasto. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180st. Po upieczeniu i wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.