Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybką i najprostszą babkę
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1484
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3642
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1370
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1484
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3642
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1370
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę około 5 minut , następnie dolej szklankę oleju i dodaj porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
(Babkę możesz ubiec białą, lub odjąć tak jak ja 3 łyżki ciasta i dodać kakao) Odłóż 3 łyżki ciasta i dodaj kakao, wymieszaj.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Na dno wlej połowę ciasta, wyłóż ciasto z kakao a na wierzch wylej pozostałe jasne ciasto. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180st. Po upieczeniu i wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.