Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybką i najprostszą babkę
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 317
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4401
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1862
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3628
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31077
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 317
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4401
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1862
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3628
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31077
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę około 5 minut , następnie dolej szklankę oleju i dodaj porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
(Babkę możesz ubiec białą, lub odjąć tak jak ja 3 łyżki ciasta i dodać kakao) Odłóż 3 łyżki ciasta i dodaj kakao, wymieszaj.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Na dno wlej połowę ciasta, wyłóż ciasto z kakao a na wierzch wylej pozostałe jasne ciasto. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180st. Po upieczeniu i wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.