Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybką i najprostszą babkę
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1308
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 44
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 67
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1308
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 44
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 67
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę około 5 minut , następnie dolej szklankę oleju i dodaj porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
(Babkę możesz ubiec białą, lub odjąć tak jak ja 3 łyżki ciasta i dodać kakao) Odłóż 3 łyżki ciasta i dodaj kakao, wymieszaj.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Na dno wlej połowę ciasta, wyłóż ciasto z kakao a na wierzch wylej pozostałe jasne ciasto. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180st. Po upieczeniu i wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.