Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezy te przygotowuje się bardzo szybko i łatwo. Wychodzą kruchutkie i delikatne jak chmurki. Nie są ciągnące i wilgotne w środku. Bardzo smaczne!
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 689
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 405
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13302
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 527
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 689
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 405
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13302
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 527
Składniki
Białka najpierw ubiłam na sztywną pianę (warto dodać szczyptę soli), a następnie stopniowo wsypywałam cukier i cały czas miksowałam. Najlepiej sprawdzi się cukier puder lub cukier drobny.
Powstałą masę przełożyłam do szprycki i wyciskałam beziki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyłam do nagrzanego piekarnika do 150 stopni na 40 minut, a następnie zostawiłam w nim bezy do całkowitego wystygnięcia.