Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie bitej śmietany, ubitej piany z białek oraz żółtek utartych z cukrem i prawdziwą wanilią. A wszystko to bez użycia maszynki do lodów i bez mieszania co dwie godziny! Lody są bardzo proste w wykonaniu, wystarczy ubić w osobnych naczyniach śmietankę kremówkę, pianę z białek oraz żółtka.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15929
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15929
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Składniki
Jajka sparzyć wrzątkiem, żółtka oddzielić od białek. Ubić osobno: żółtka z 1/3 cukru i wanilią, białka z 1/3 cukru (na sztywną pianę) oraz śmietanę (jak ubić kremówkę zobacz tutaj) z 1/3 cukru. Następnie wszystkie masy łączymy ze sobą do powstania jednolitej konsystencji i zamrażamy przez kilka godzin. I to wszystko, lody są gotowe!