Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy tort z truskawkami
Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać partiami cukier cały czas miksując. Następnie dodawać pojedynczo żółtka cały czas miksując. Kolejno dodać przesianą mąkę i całość wymieszać szpatułką. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę. Piec w temperaturze 170 stopni przez 35 minut lub do "suchego patyczka". wyjąć z piekarnika i rzucić biszkopt w tortownicy na podłogę z wysokości ok. 40 cm. Po wystygnięciu przekroić na trzy równe placki.
Do miski przekładamy mascarpone, śmietanę oraz puder. Miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji kremu. Tryskawki do kremu kroimy w kostkę nie łączymy z kremem.
Truskawki na poncz blendujemy a następnie dodajemy wodę i mieszamy.
Dolny placek biszkopta nasączyć ponczem a następnie rozsmarowuje 1/3 części kremu. Na całym kremie układamy kawałki tryskawek. Przykrywamy kolejnym blatem. Nasączmy ponczem truskawkowym i rozsmarowujemy 1/3 masy. Ponownie na masie układamy tryskawki. Nakładamy ostatnim blatem nasączamy ( przy ostatnim górnym placku część nasączoną kładziemy do dołu) i rozsmarowujemy górę oraz boki ostatnią częścią kremu. Na koniec dekorujemy truskawkami oraz ażurkami z czekolady. Schłodzić w lodówce przez całą noc.
Smaki z dzieciństwa, ale w nowocześniejszej wersji.
Odsłon: 8272
Szybkie pączki a właściwie mini pączki z serkiem mascarpone, na proszku do pi...
Odsłon: 16260
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 60
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 6999
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 52
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 60
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 6999
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 52
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać partiami cukier cały czas miksując. Następnie dodawać pojedynczo żółtka cały czas miksując. Kolejno dodać przesianą mąkę i całość wymieszać szpatułką. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę. Piec w temperaturze 170 stopni przez 35 minut lub do "suchego patyczka". wyjąć z piekarnika i rzucić biszkopt w tortownicy na podłogę z wysokości ok. 40 cm. Po wystygnięciu przekroić na trzy równe placki. Do miski przekładamy mascarpone, śmietanę oraz puder. Miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji kremu. Tryskawki do kremu kroimy w kostkę nie łączymy z kremem. Truskawki na poncz blendujemy a następnie dodajemy wodę i mieszamy. Dolny placek biszkopta nasączyć ponczem a następnie rozsmarowuje 1/3 części kremu. Na całym kremie układamy kawałki tryskawek. Przykrywamy kolejnym blatem. Nasączmy ponczem truskawkowym i rozsmarowujemy 1/3 masy. Ponownie na masie układamy tryskawki. Nakładamy ostatnim blatem nasączamy ( przy ostatnim górnym placku część nasączoną kładziemy do dołu) i rozsmarowujemy górę oraz boki ostatnią częścią kremu. Na koniec dekorujemy truskawkami oraz ażurkami z czekolady. Schłodzić w lodówce przez całą noc.
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 871
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 6999