Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały,, szybki do przygotowania i zdrowy sorbet. Bez dodatku cukru!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 166
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 166
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować taki sorbet.
Umyte i obrane truskawki należy mrozić minimum 3h. Przed włożeniem ich do blendera można je jeszcze pokroić na mniejsze kawałki. Dolewamy odrobinę wody i wszystko blendujemy aż masa będzie gładka. Dodajemy miód i znowu blendujemy. Masa powinna być dość gęsta. Teoretycznie sorbet można jeść od razu, ale proponuję przełożyć go do pojemnika i jeszcze przez 1h mrozić. Ja podaję go z miętą, która ma orzeźwiający smak. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu!