Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam naleśniki,a Jeszcze bardziej różne ich wariacje .Dziś padło na mąkę jaglana i to był całkiem dobry wybór
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą dobrze mieszamy , najlepiej użyć robot kuchenny.Ciasro odkładamy na czas robienia farszu . Farsz twarogowy : Do większej miski wrzucamy twaróg i około 200 go skyra ,ugniatamy na w miarę gładką masę widelcem , ewentualnie używamy blendera .Słodzimy ,mieszamy . Przed pieczeniem naleśnikow patelnie pryskamy oliwa ,rozlewany ciasto po całej powierzchni patelni ,smażymy z jednej strony aż naleśnik przestanie przywierać . Usmazylam 6 średniej wielkości naleśników .4 zrobiłam z farszem twarogowym pozostałe dwa z dżemem . Na upieczone placki kładziemy twaróg ,na środku i zwijamy .Te z dżemem smarujemy pozostawiając wolne krawędzie i zwijamy w rulon . Posypał granatem ,który został z sałatki i Polakami odrobina miodu .Śniadanie do pracy pierwsza klasa sa bardzie kruche ,trzeba być delikatnym ,ale nie zawierają glutenu i dostarcza innych składników odżywczych niż te pszenne .Warto czasem zadbać o balans . Smacznego