Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam naleśniki,a Jeszcze bardziej różne ich wariacje .Dziś padło na mąkę jaglana i to był całkiem dobry wybór
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 212
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 644
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 212
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 644
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą dobrze mieszamy , najlepiej użyć robot kuchenny.Ciasro odkładamy na czas robienia farszu . Farsz twarogowy : Do większej miski wrzucamy twaróg i około 200 go skyra ,ugniatamy na w miarę gładką masę widelcem , ewentualnie używamy blendera .Słodzimy ,mieszamy . Przed pieczeniem naleśnikow patelnie pryskamy oliwa ,rozlewany ciasto po całej powierzchni patelni ,smażymy z jednej strony aż naleśnik przestanie przywierać . Usmazylam 6 średniej wielkości naleśników .4 zrobiłam z farszem twarogowym pozostałe dwa z dżemem . Na upieczone placki kładziemy twaróg ,na środku i zwijamy .Te z dżemem smarujemy pozostawiając wolne krawędzie i zwijamy w rulon . Posypał granatem ,który został z sałatki i Polakami odrobina miodu .Śniadanie do pracy pierwsza klasa sa bardzie kruche ,trzeba być delikatnym ,ale nie zawierają glutenu i dostarcza innych składników odżywczych niż te pszenne .Warto czasem zadbać o balans . Smacznego