Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 4
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1148
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 170
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 235
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 4
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1148
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 170
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 235
Składniki
Do miski wsypujemy cukry oraz jajko. Całość miksujemy dodajemy szczyptę soli, wodę, mleko, mąkę partiami. Gdy wszystkie składniki się połączą dodajemy masło i ponowie krótko miksujemy. Smażymy jak standardowe naleśniki. Patelnie smarujmy odrobiną oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z twarogiem i podsmażone na maśle. Smacznego!