Do góry

Desery Przepis na:

Naleśniki maślane

Naleśniki maślane

Autor:

Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13826

Dodano:

Odsłon: 8650

naleśniki maślane

Składniki

  • Mąka pszenna 250 g
  • Mleko 250 ml
  • Woda 250 ml
  • Jajko
  • Sól szczypta
  • Cukier płaska łyżeczka
  • Cukier waniliowy łyżeczka
  • Masło 30 g roztopione i przestudzone
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki maślane

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy cukry oraz jajko. Całość miksujemy dodajemy szczyptę soli, wodę, mleko, mąkę partiami. Gdy wszystkie składniki się połączą dodajemy masło i ponowie krótko miksujemy.


    Smażymy jak standardowe naleśniki. Patelnie smarujmy odrobiną oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z twarogiem i podsmażone na maśle. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń