Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20715
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4406
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20715
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4406
Składniki
Do miski wsypujemy cukry oraz jajko. Całość miksujemy dodajemy szczyptę soli, wodę, mleko, mąkę partiami. Gdy wszystkie składniki się połączą dodajemy masło i ponowie krótko miksujemy. Smażymy jak standardowe naleśniki. Patelnie smarujmy odrobiną oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z twarogiem i podsmażone na maśle. Smacznego!