Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MMM! Kochamy naleśniki w każdej postaci. Klasyka serowa z bananami ,do tego słodko gorzkawy sos z naszego ulubionego cytrusa i chia.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 21
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 112
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 148
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 21
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 112
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 148
Składniki
Naleśniki: Mleko dokładnie mieszamy z mąką ,proszkiem ,jajkiem i odrobiną soli. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju kokosowym. Farsz: Ser razem z bananami przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Śmietanę ubijamy z ksylitolem ,dodajemy do masy serowej razem z ekstraktem waniliowym. Składniki dokładnie mieszamy. Sos: Pomelo obieramy ,wyciągamy miąższ ,kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do rondelka. Dusimy na wolnym ogniu z miodem. Kiedy pomelo puści sok ,miksujemy. Ponownie wstawiamy na kuchenkę ,podgrzewamy i dodajemy chia. Odstawiamy na 30 min. gdyby sos był zbyt rzadki ,możemy lekko zredukować do uzyskania właściwej konsystencji. Naleśniki smarujemy farszem ,zawijamy w rulon. Podajemy polane sosem z pomelo i chia.