Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z bananami i czekoladą to nie wymagający zdolności kulinarnych przepyszny smakołyk, rodzaj dania o którym się mówi „niebo w gębie”. Podane na gorąco z rozpuszczoną czekoladą smakują wybornie i szybko znikają z talerzy.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3564
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 277
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3564
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 277
Składniki
Do miski wsypujemy przesianą mąkę oraz szczyptę soli, dodajemy jajka, wlewamy wodę gazowaną, mleko oraz olej, wszystko miksujemy aż otrzymamy gładkie, jednolite ciasto naleśnikowe ( ciasto powinno mieć rzadką konsystencję ). Gotowe ciasto odstawiamy na 20 minut. Na rozgrzanej patelni do naleśników, na małym ogniu bez dodatku tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron.
Banany przekrawamy wzdłuż na pół. Na każdym naleśniku umieszczamy połówkę banana a następnie naleśnik zawijamy w rulon. Na patelni rozpuszczamy masło a następie krótko podsmażamy naleśniki z obu stron.
Do małego garnka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym płomieniu cały czas mieszając. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy ją z ognia. Naleśniki przekrawy na pół i polewamy rozpuszczoną czekoladą.