Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z bananami i czekoladą to nie wymagający zdolności kulinarnych przepyszny smakołyk, rodzaj dania o którym się mówi „niebo w gębie”. Podane na gorąco z rozpuszczoną czekoladą smakują wybornie i szybko znikają z talerzy.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 303
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 530
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 303
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 530
Składniki
Do miski wsypujemy przesianą mąkę oraz szczyptę soli, dodajemy jajka, wlewamy wodę gazowaną, mleko oraz olej, wszystko miksujemy aż otrzymamy gładkie, jednolite ciasto naleśnikowe ( ciasto powinno mieć rzadką konsystencję ). Gotowe ciasto odstawiamy na 20 minut. Na rozgrzanej patelni do naleśników, na małym ogniu bez dodatku tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron.
Banany przekrawamy wzdłuż na pół. Na każdym naleśniku umieszczamy połówkę banana a następnie naleśnik zawijamy w rulon. Na patelni rozpuszczamy masło a następie krótko podsmażamy naleśniki z obu stron.
Do małego garnka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym płomieniu cały czas mieszając. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy ją z ognia. Naleśniki przekrawy na pół i polewamy rozpuszczoną czekoladą.