Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem wersję naleśników robimy na maślance. Nasza znajoma Olena pokazała nam jak je wykonywać. Są niebywale delikatne w smaku, a dodatek prażonych jabłek z nutą cynamonu, dodaje im zdecydowanego charakteru.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10979
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4880
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1011
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9456
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10979
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4880
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1011
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9456
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajka, wlewamy maślankę, mleko, olej, szczyptę soli, szczyptę kurkumy, kardamonu i ksylitol. Blendujemy do momentu, kiedy nie będzie grudek. Odstawiamy na 30 minut. Naleśniki smażymy na oleju kokosowym, z obu stron na rumiano. W tym czasie jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, prażymy na maśle klarowanym. Pod koniec dodajemy cynamon (ilość zależy od preferencji smakowych). My chociaż uwielbiamy cynamon, staraliśmy się delikatnie podkreślić jego aromat. Naleśniki cienko smarujemy jabłkami, zawijamy.