Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-02-2024
Lekkie naleśniki na śniadanie i podwieczorek. Wróciłam z rehabilitacji i próbowałam sił z naleśnikami. Wyszły idealnie i nie za słodkie.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84889
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2200
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9781
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3526
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6883
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84889
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2200
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9781
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3526
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6883
Składniki
Jogurt. Chipsy zmielić w młynku do kawy. Jogurt wymieszać z chipsami i miodem. Naleśniki. Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę, sól i dokładnie wymieszać widelcem lub rózgą. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Patelnię lekko spryskujemy olejem co trzeci naleśnik. Gotowe naleśniki cieniutko smarujemy dżemem, nakładamy trochę jogurtu, kilka borówek i składamy. Resztę jogurtu nakładamy na naleśnikach, posypujemy borówkami i chipsami.