Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-02-2024
Lekkie naleśniki na śniadanie i podwieczorek. Wróciłam z rehabilitacji i próbowałam sił z naleśnikami. Wyszły idealnie i nie za słodkie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Jogurt. Chipsy zmielić w młynku do kawy. Jogurt wymieszać z chipsami i miodem. Naleśniki. Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę, sól i dokładnie wymieszać widelcem lub rózgą. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Patelnię lekko spryskujemy olejem co trzeci naleśnik. Gotowe naleśniki cieniutko smarujemy dżemem, nakładamy trochę jogurtu, kilka borówek i składamy. Resztę jogurtu nakładamy na naleśnikach, posypujemy borówkami i chipsami.