Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam naleśniki z mąk mieszanych. Naleśniki takie zrobiłam po raz pierwszy gdyż udało mi się kupić mąkę dyniową. Tak przygotowane naleśniki wyszły bardzo smaczne i powiem szczerze że na pewno często będą na gościć moim stole.
wyższe naczynie, chochla, patelnia, szklanka, mikser,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5638
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31550
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 82
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5638
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31550
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 82
Składniki
Do wyższego naczynia wsypujemy mąkę dyniową, mąkę kukurydzianą oraz mąkę ziemniaczaną. Dodajemy jajka, szczyptę soli cukier kokosowy oraz na końcu szklankę mleka (200 g). Wszystko razem miksujemy. Chochelką nabieramy porcje ciasta naleśnikowego, wylewamy na rozgrzaną i leciutko posmarowaną ( dosłownie niewielka ilość) olejem kokosowym patelnię i smażymy naleśniki z obu stron. Podajemy z dżemem albo z ulubionym twarożkiem lub polane syropem klonowym.
Smażenie naleśników.