Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam naleśniki z mąk mieszanych. Naleśniki takie zrobiłam po raz pierwszy gdyż udało mi się kupić mąkę dyniową. Tak przygotowane naleśniki wyszły bardzo smaczne i powiem szczerze że na pewno często będą na gościć moim stole.
wyższe naczynie, chochla, patelnia, szklanka, mikser,
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2023
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 342
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 760
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17219
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2023
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 342
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 760
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17219
Składniki
Do wyższego naczynia wsypujemy mąkę dyniową, mąkę kukurydzianą oraz mąkę ziemniaczaną. Dodajemy jajka, szczyptę soli cukier kokosowy oraz na końcu szklankę mleka (200 g). Wszystko razem miksujemy. Chochelką nabieramy porcje ciasta naleśnikowego, wylewamy na rozgrzaną i leciutko posmarowaną ( dosłownie niewielka ilość) olejem kokosowym patelnię i smażymy naleśniki z obu stron. Podajemy z dżemem albo z ulubionym twarożkiem lub polane syropem klonowym.
Smażenie naleśników.