Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sprężyste, cienkie naleśniki z obłędnym nadzieniem na bazie serka mascarpone i świeżych truskawek. Doskonała propozycja na pyszne śniadanie lub podwieczorek dla małych i dużych.
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 750
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 72
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6494
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 750
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 72
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6494
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj mleko, jajko, olej i wodę gazowaną. Składniki wymieszaj ze sobą. Pozbądź się wszystkich grudek. Gotowe ciasto naleśnikowe odstaw na około 30 minut na bok.
Do miski przełóż serek mascarpone, dodaj cukier puder. Składniki zmiksuj.
Truskawki umyj, odetnij szypułki. Owoce pokrój na plasterki.
Na patelni rozgrzej kilka kropel oleju, następnie nalej chochelką ciasto i rozprowadź je po całej powierzchni. Naleśniki smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone naleśniki odstaw do ostygnięcia, następnie na środku każdego naleśnika rozsmaruj łyżkę serka mascarpone. Plasterki truskawek ułóż na 1/4 placka. Naleśniki złóż w kopertę.
Gotowe naleśniki z truskawkami nakładaj na talerze. Udekoruj pozostałą częścią serka lub jogurtem naturalnym i owocami.