Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sprężyste, cienkie naleśniki z obłędnym nadzieniem na bazie serka mascarpone i świeżych truskawek. Doskonała propozycja na pyszne śniadanie lub podwieczorek dla małych i dużych.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18931
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9713
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41040
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 101
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18931
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9713
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41040
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 101
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj mleko, jajko, olej i wodę gazowaną. Składniki wymieszaj ze sobą. Pozbądź się wszystkich grudek. Gotowe ciasto naleśnikowe odstaw na około 30 minut na bok.
Do miski przełóż serek mascarpone, dodaj cukier puder. Składniki zmiksuj.
Truskawki umyj, odetnij szypułki. Owoce pokrój na plasterki.
Na patelni rozgrzej kilka kropel oleju, następnie nalej chochelką ciasto i rozprowadź je po całej powierzchni. Naleśniki smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone naleśniki odstaw do ostygnięcia, następnie na środku każdego naleśnika rozsmaruj łyżkę serka mascarpone. Plasterki truskawek ułóż na 1/4 placka. Naleśniki złóż w kopertę.
Gotowe naleśniki z truskawkami nakładaj na talerze. Udekoruj pozostałą częścią serka lub jogurtem naturalnym i owocami.