Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne naleśniki z farszem z puszystego sera twarogowego z odrobiną soku wiśniowego /ja użyłam takiego bezpośrednio wyciśniętego z wiśni/. Dobre na deser lub śniadanie.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16722
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 415
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16722
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 415
Składniki
Wodę mineralną, mleko, jajka, sól, cukier miksujemy i dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Odstawiamy na 15 min. Serek puszysty twarogowy śmietankowy /taki w wiaderku/ ucieramy z cukrem pudrem i sokiem wiśniowym na jednolitą masę /taka ilość soku wiśniowego by farsz był łatwy do rozsmarowania ale nie spływał z naleśników/. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, smażymy na nim naleśniki i odstawiamy do wystudzenia żeby farsz się nie roztopił. Na naleśniki nakładamy porcje masy serowej, zwijamy w rulon, polewamy kilkoma kroplami soku wiśniowego i dekorujemy wiśniami.