Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadchodzi sezon na truskawki, proponujemy więc skromny i smaczny deser -naleśniki z serkiem waniliowym oraz truskawkami, polane sosem truskawkowym, posypane cukrem pudrem. Delicje dla dzieci i dorosłych!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Do dużej miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, dajemy szczyptę soli. Rozbijamy masę dokładnie rózgą. Następnie wsypujemy mąkę i sodę oczyszczoną. Łączymy całość doskonale i odstawiamy na bok na 15-20 minut. Ciasto naleśnikowe ma trochę „odpocząć”. W tym czasie myjemy truskawki, kilka odkładamy i kroimy na ćwiartki. Resztę miksujemy z cukrem, aby powstał sos. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki. Gotowe naleśniki wypełniamy serkiem waniliowym, składamy na pół, posypujemy kawałkami truskawek i cukrem pudrem. Na koniec polewamy sosem truskawkowym. Pyszny deser gotowy!