Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na borówki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serem waniliowym i borówkami. Delicje dla dzieci i dorosłych!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Do dużej miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, dajemy szczyptę soli i cukier. Rozbijamy masę dokładnie rózgą. Następnie wsypujemy mąkę. Łączymy całość doskonale i odstawiamy na bok na 15-20 minut. Ciasto naleśnikowe ma trochę „odpocząć”.
W tym czasie ser łączymy z żółtkami, cukrem oraz cukrem wanilinowym i rozgniatamy widelcem na gładką masę. Dodajemy borówki. Mieszamy delikatnie całość.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki. Gotowe naleśniki smarujemy serem waniliowym z borówkami, zwijamy w rulon, oprószamy cukrem pudrem.
Pyszny deser gotowy!