Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2530
Dodano: 11.11.2020
Odsłon: 5246
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ciasto;
Jajka rozkłócamy, stopniowo dodajemy mąkę, wodę i mleko. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Na koniec wlewamy olej i mieszamy. Smażymy na patelni naleśnikowej z obu stron.
Farsz;
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy jabłka, łyżkę masła i cukier. Karmelizujemy do miękkości jabłek, studzimy.
Do twarogu dodajemy wszystkie składniki i jabłka, mieszamy.
Wykładamy po 2 łyżki farszu na placki i zwijamy w rulon.
Podsmażamy na patelni z obu stron na złoto.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 12 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super:)1 Kto głosował? | Odpowiedz