Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie cienkie i elastyczne naleśniki Naleśniki to danie łatwe do przyrządzenia i lubiane niemal przez wszystkich. Żeby uzyskać kolor użyłam pozostałe owoce aronii z robienia soku w sokowniku. Banany też lepsze są dobrze dojrzałe.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 121
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 121
Składniki
Wychodzi 16-20 naleśników. Aronię pozostałą po robieniu soku przecieram przez sito. Powstaje gęsty sok. Mleko zmieszać z wodą. Jajka ubić trzepaczką rózgową, wymieszać z mlekiem, wodą i sokiem. Po trochu dodawać mąkę i sól. Patelnię dobrze rozgrzać, przetrzeć skórką słoniny lub olejem i smażyć naleśniki. Plasterki banana lekko posypać cukrem i krótko przesmażyć na suchej patelni. Naleśniki podawać z słodkim twarożkiem, serkiem waniliowym, bananami. Gotowe polewamy syropem z daktyli , klonowym lub miodem.