Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie cienkie i elastyczne naleśniki Naleśniki to danie łatwe do przyrządzenia i lubiane niemal przez wszystkich. Żeby uzyskać kolor użyłam pozostałe owoce aronii z robienia soku w sokowniku. Banany też lepsze są dobrze dojrzałe.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7685
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2867
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7685
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2867
Składniki
Wychodzi 16-20 naleśników. Aronię pozostałą po robieniu soku przecieram przez sito. Powstaje gęsty sok. Mleko zmieszać z wodą. Jajka ubić trzepaczką rózgową, wymieszać z mlekiem, wodą i sokiem. Po trochu dodawać mąkę i sól. Patelnię dobrze rozgrzać, przetrzeć skórką słoniny lub olejem i smażyć naleśniki. Plasterki banana lekko posypać cukrem i krótko przesmażyć na suchej patelni. Naleśniki podawać z słodkim twarożkiem, serkiem waniliowym, bananami. Gotowe polewamy syropem z daktyli , klonowym lub miodem.