Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie cienkie i elastyczne naleśniki Naleśniki to danie łatwe do przyrządzenia i lubiane niemal przez wszystkich. Żeby uzyskać kolor użyłam pozostałe owoce aronii z robienia soku w sokowniku. Banany też lepsze są dobrze dojrzałe.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2443
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18178
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2443
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18178
Składniki
Wychodzi 16-20 naleśników. Aronię pozostałą po robieniu soku przecieram przez sito. Powstaje gęsty sok. Mleko zmieszać z wodą. Jajka ubić trzepaczką rózgową, wymieszać z mlekiem, wodą i sokiem. Po trochu dodawać mąkę i sól. Patelnię dobrze rozgrzać, przetrzeć skórką słoniny lub olejem i smażyć naleśniki. Plasterki banana lekko posypać cukrem i krótko przesmażyć na suchej patelni. Naleśniki podawać z słodkim twarożkiem, serkiem waniliowym, bananami. Gotowe polewamy syropem z daktyli , klonowym lub miodem.