Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby osłodzić sobie pożegnanie lata zapraszam Was na nowe pyszne ciasto bez pieczenia. Jest to napoleonka na krakersach z czekoladową pianką-łatwe, szybkie i bardzo dobre ciacho na każdą okazję.
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29053
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 253
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 133
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33684
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2525
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29053
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 253
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 133
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33684
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2525
Składniki
Dno blaszki wykładamy papierem lub smarujemy masłem, układamy krakersy Do garnka dajemy litr mleka (4 szklanki) masło cukier waniliowy i cukier-stawiamy na ogniu i podgrzewamy W miseczce mieszamy żółtka, mąkę, budynie i szklankę mleka Powstałą masę wylewamy na gotujące się mleko i mieszamy gotując do zgęstnienia. Powstałą masę wykładamy od razu na krakersy, wyrównujemy i przykrywamy drugą warstwą krakersów
PIANKA Do miski dajemy czekoladę, masło, mleko, żelatynę i rozpuszczamy całość nad kąpielą wodną lub w mikrofali Mieszamy i studzimy Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej przestudzoną czekoladę-wszystko miksujemy i wykładamy na ciasto. Gdy masa lekko stężeje posypujemy ciasto startą białą czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. I gotowe :) Polecam gorąco, ciasto ładnie wgląda, ładnie się kroi. Super smakuje