Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7834
Dodano: 22.08.2009
Odsłon: 13585
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Nektarynki przekroić na pół , pozbawić pestek i ułożyć w naczyniu do zapiekania otworem do góry lub w dół- jak kto woli.
Pozostałe składniki zagnieść , dodawać powoli mąkę az do uzyskania stanu , kiedy ciasto zacznie się kruszyć. Takie ciasto po prostu rozkruszyć na owocach.
Piec ok 20 min w temp. 170-180 st.
Smacznego- pyszne na ciepło i na zimno.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

annawk 23 października 2009Zgłoś do usunięcia
myślę, że wyjdzie ( możesz też dać zmielone orzechy zamiast wiórek) , trzeba tylko badać konsystencję i w razie ciasta zbyt gęstego - dodać śmietany0 Kto głosował? | Odpowiedz

ajisza 22 października 2009Zgłoś do usunięcia
Jeżeli zamiast wiórek kokosowych, których nie lubię, dodam więcej płatków owsianych to też wyjdzie?Przepis ciekawy:) Pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz