Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa chałwa to wspaniała, słodka rozkosz dla podniebienia, idealny smakołyk dla wielbicieli słodkości, przez jednych uwielbiana przez innych nienawidzona. Przepis jest banalnie prosty a do tego szybki w przygotowaniu. Polecam do wypróbowania.
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 374
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 264
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 493
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3338
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 374
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 264
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 493
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3338
Składniki
Masło lub margarynę rozpuszczamy w garnku na małym ogniu, następnie wlewamy wodę, wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy i kakao, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia i studzimy. Andruty drobno kruszymy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach do osobnego naczynia. Wystudzoną masę wlewamy do dużej miski, stopniowo wsypujemy mleko w proszku i całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy, następnie dodajemy pokruszone andruty i całość jeszcze chwilę miksujemy. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej folią aluminiową i dokładnie ją rozprowadzamy po czym wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 106
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2277