Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa chałwa to wspaniała, słodka rozkosz dla podniebienia, idealny smakołyk dla wielbicieli słodkości, przez jednych uwielbiana przez innych nienawidzona. Przepis jest banalnie prosty a do tego szybki w przygotowaniu. Polecam do wypróbowania.
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 19
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 28
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 429
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 430
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 19
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 28
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 429
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 430
Składniki
Masło lub margarynę rozpuszczamy w garnku na małym ogniu, następnie wlewamy wodę, wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy i kakao, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia i studzimy. Andruty drobno kruszymy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach do osobnego naczynia. Wystudzoną masę wlewamy do dużej miski, stopniowo wsypujemy mleko w proszku i całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy, następnie dodajemy pokruszone andruty i całość jeszcze chwilę miksujemy. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej folią aluminiową i dokładnie ją rozprowadzamy po czym wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.