Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa chałwa to wspaniała, słodka rozkosz dla podniebienia, idealny smakołyk dla wielbicieli słodkości, przez jednych uwielbiana przez innych nienawidzona. Przepis jest banalnie prosty a do tego szybki w przygotowaniu. Polecam do wypróbowania.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 112
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4801
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 106
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 112
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4801
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 106
Składniki
Masło lub margarynę rozpuszczamy w garnku na małym ogniu, następnie wlewamy wodę, wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy i kakao, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia i studzimy. Andruty drobno kruszymy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach do osobnego naczynia. Wystudzoną masę wlewamy do dużej miski, stopniowo wsypujemy mleko w proszku i całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy, następnie dodajemy pokruszone andruty i całość jeszcze chwilę miksujemy. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej folią aluminiową i dokładnie ją rozprowadzamy po czym wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.