Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa chałwa to wspaniała, słodka rozkosz dla podniebienia, idealny smakołyk dla wielbicieli słodkości, przez jednych uwielbiana przez innych nienawidzona. Przepis jest banalnie prosty a do tego szybki w przygotowaniu. Polecam do wypróbowania.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1310
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1111
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1310
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1111
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Składniki
Masło lub margarynę rozpuszczamy w garnku na małym ogniu, następnie wlewamy wodę, wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy i kakao, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia i studzimy. Andruty drobno kruszymy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach do osobnego naczynia. Wystudzoną masę wlewamy do dużej miski, stopniowo wsypujemy mleko w proszku i całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy, następnie dodajemy pokruszone andruty i całość jeszcze chwilę miksujemy. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej folią aluminiową i dokładnie ją rozprowadzamy po czym wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.