Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby sernik z jabłkami- smak sera a nie ma go w nim...polecam sernik taki na niby!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13080
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14400
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5950
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13080
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14400
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5950
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagniećmy ciasto kruche. Wyłóżmy ją na blachę o wymiarze 25/36. Warstwa ze śmietany: Białka ubijmy z cukrami na sztywną pianę wlejmy żółtka zmieszajmy. Wsypmy budyń i śmietanę wymieszajmy łyżką. Na końcu dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Wyłóżmy na ciasto. Pieczmy godzinę w 180 stopniach.
Kokos: Białka wraz z cukrem ubijmy na sztywną pianą i zmieszajmy z kakao i wiórkami. Wyłóżmy na ciasto chwilę przed wyciągnięciem z piekarnika i zapieczmy.