Do góry

Desery Przepis na:

Niebiańskie ciasto

Niebiańskie ciasto

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 832

Dodano:

Odsłon: 1112

Kolejne ciasto bez pieczenia. Równie szybkie ja 3 BIT - i tak samo pyszne. Połączenie słodkich i kwaśnych smaków - uwielbiam.

Składniki

  • 5 paczek herbatników
  • 2 budynie śmietankowe
  • puszka kajmaku
  • słoiczek dżemu jagodowego
  • 600 ml śmietany kremówki
  • małe opakowanie płatków migdałowych
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Niebiańskie ciasto

Przygotowanie

  1. W pierwszej kolejności gotujemy budynie ( można użyć jednego - ja wolę jak jest grubsza warstwa przez to używam dwóch). Blaszkę o wymiarach 25/35 wyłożyć papierem. Na dno warstwę herbatników, na herbatniki ugotowany budyń i znowu herbatniki. Kolejną warstwą jaką układamy jest kajmak ( można go delikatnie podgrzać - łatwiej się rozprowadzi), na kajmak cienką warstwę dżemu jagodowego i na godzinkę do lodówki. Ubijamy śmietanę
    ( możemy dodać odrobinę cukru pudru ale ja uważam że jest on zbędny :)). Ubitą na sztywno śmietanę wykładamy na schłodzone wcześniej ciasto a wierzch posypujemy podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń