Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne ciasto bez pieczenia. Równie szybkie ja 3 BIT - i tak samo pyszne. Połączenie słodkich i kwaśnych smaków - uwielbiam.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5436
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1799
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5353
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1854
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5436
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1799
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5353
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1854
Składniki
W pierwszej kolejności gotujemy budynie ( można użyć jednego - ja wolę jak jest grubsza warstwa przez to używam dwóch). Blaszkę o wymiarach 25/35 wyłożyć papierem. Na dno warstwę herbatników, na herbatniki ugotowany budyń i znowu herbatniki. Kolejną warstwą jaką układamy jest kajmak ( można go delikatnie podgrzać - łatwiej się rozprowadzi), na kajmak cienką warstwę dżemu jagodowego i na godzinkę do lodówki. Ubijamy śmietanę ( możemy dodać odrobinę cukru pudru ale ja uważam że jest on zbędny :)). Ubitą na sztywno śmietanę wykładamy na schłodzone wcześniej ciasto a wierzch posypujemy podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi