Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne ciasto bez pieczenia. Równie szybkie ja 3 BIT - i tak samo pyszne. Połączenie słodkich i kwaśnych smaków - uwielbiam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119483
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9012
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3234
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119483
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9012
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3234
Składniki
W pierwszej kolejności gotujemy budynie ( można użyć jednego - ja wolę jak jest grubsza warstwa przez to używam dwóch). Blaszkę o wymiarach 25/35 wyłożyć papierem. Na dno warstwę herbatników, na herbatniki ugotowany budyń i znowu herbatniki. Kolejną warstwą jaką układamy jest kajmak ( można go delikatnie podgrzać - łatwiej się rozprowadzi), na kajmak cienką warstwę dżemu jagodowego i na godzinkę do lodówki. Ubijamy śmietanę ( możemy dodać odrobinę cukru pudru ale ja uważam że jest on zbędny :)). Ubitą na sztywno śmietanę wykładamy na schłodzone wcześniej ciasto a wierzch posypujemy podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi