Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto składa się z puszystego biszkoptu i warstwy budyniowo-galaretkowej. Jeżyny zostały zalane truskawkowo-waniliową przeźroczystą galaretką. Całość idealnie się komponuje. Polecam zrobić takie ciacho do kawy.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 262
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9522
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1011
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 262
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9522
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1011
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy.
Budyń: W jednej szklance mleka rozpuszczamy budyń. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem.Wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Budyń zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę w proszku. Energicznie mieszamy, aż galaretka się rozpuści.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i przekładamy do niej biszkopt. Na wierzch wylewamy budyń. Odstawiamy do zastygnięcia.
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy lekkiego stężenia. Jeżyny myjemy i osuszamy z wody. Układamy na cieście. Lekko stężoną galaretkę wylewamy na ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Gotowe!