Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne niebiańskie kapuczino. Bardzo delikatny kakaowy biszkopt, nasączony kawą, przełożony kremem budyniowym, zwieńczony delikatną, puszystą pianką. Tego ciasta nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 979
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 113
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2165
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4180
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 979
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 113
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2165
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4180
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, w trakcie ubijania dodawać partiami cukier i cukier waniliowy. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać. Piec ok. 50 min w średnio nagrzanym piekarniku.
Krem budyniowy: Budynie ugotować w ½ l mleka. Wystudzić. Kostkę masła miksować na puszystą masę, dodać budyń. Masę wyłożyć na połowę wystudzonego biszkoptu.
Kawowa pianka: Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, wystudzić. (odlać ½ szklanki kawy, dopełnić szklankę mlekiem. Tym nasączyć biszkopty). Do wystudzonej kawy dodać dwie śnieżki, miksować na puszysty krem. Napęczniałą żelatynę należy rozpuścić. Wlać do kremu. Masę kawową wylać na drugą część biszkoptu. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią ciasto.