Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne niebiańskie kapuczino. Bardzo delikatny kakaowy biszkopt, nasączony kawą, przełożony kremem budyniowym, zwieńczony delikatną, puszystą pianką. Tego ciasta nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425144
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10727
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425144
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10727
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, w trakcie ubijania dodawać partiami cukier i cukier waniliowy. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać. Piec ok. 50 min w średnio nagrzanym piekarniku.
Krem budyniowy: Budynie ugotować w ½ l mleka. Wystudzić. Kostkę masła miksować na puszystą masę, dodać budyń. Masę wyłożyć na połowę wystudzonego biszkoptu.
Kawowa pianka: Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, wystudzić. (odlać ½ szklanki kawy, dopełnić szklankę mlekiem. Tym nasączyć biszkopty). Do wystudzonej kawy dodać dwie śnieżki, miksować na puszysty krem. Napęczniałą żelatynę należy rozpuścić. Wlać do kremu. Masę kawową wylać na drugą część biszkoptu. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią ciasto.