Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326385
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12073
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16807
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5481
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326385
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12073
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16807
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5481
Składniki
Rozgniotłam herbatniki w blasze o średnicy około 20 cm. Dodałam do nich roztopiona margarynę i wymieszałam i docisnęłam do spodu aby utworzyła się zbita warstwa. Serki homo. w temperaturze pokojowej dałam do miski- rozrobiłam dwie niebieskie żelatyny w niewielkiej ilości wrzątku, jeśli wody i serków wyjdzie więcej na litr to można dodać zwykłej żelatyny aby proporcje się zgadzały. Letnią galaretkę wlałam do serków, dodałam dwie garście malin i wymieszałam. Warstwę wlałam do formy i wstawiłam ją do lodówki. Rozrobiłam bezbarwną galaretkę i wlałam ją gdy była chłodna na stężałą poprzednia warstwę galaretki. Dodałam maliny. Następnego dnia można się delektować.
Masa jest słodkawa i świetnie komponuje się z kwaskowatymi owocami.
Smacznego :D