Niebieski sernik z malinami
Składniki
- Serki waniliowe homogenizowane, tak aby wyszłedł niecały litr
- galaretka niebieska 2 szt
- galaretka bezbarwna 1 szt
- Maliny 25 dag
- Herbatniki 15 szt
- masło/ margaryna 3 łyżki
Składniki
- Serki waniliowe homogenizowane, tak aby wyszłedł niecały litr
- galaretka niebieska 2 szt
- galaretka bezbarwna 1 szt
- Maliny 25 dag
- Herbatniki 15 szt
- masło/ margaryna 3 łyżki

Etapy przygotowania
Rozgniotłam herbatniki w blasze o średnicy około 20 cm. Dodałam do nich roztopiona margarynę i wymieszałam i docisnęłam do spodu aby utworzyła się zbita warstwa. Serki homo. w temperaturze pokojowej dałam do miski- rozrobiłam dwie niebieskie żelatyny w niewielkiej ilości wrzątku, jeśli wody i serków wyjdzie więcej na litr to można dodać zwykłej żelatyny aby proporcje się zgadzały. Letnią galaretkę wlałam do serków, dodałam dwie garście malin i wymieszałam. Warstwę wlałam do formy i wstawiłam ją do lodówki. Rozrobiłam bezbarwną galaretkę i wlałam ją gdy była chłodna na stężałą poprzednia warstwę galaretki. Dodałam maliny. Następnego dnia można się delektować.

Masa jest słodkawa i świetnie komponuje się z kwaskowatymi owocami.

Smacznego :D

Przepis w Waszym wykonaniu (31)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4833

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 407
Ostatnio komentowane przepisy
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4833

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 407



Składniki
- Serki waniliowe homogenizowane, tak aby wyszłedł niecały litr
- galaretka niebieska 2 szt
- galaretka bezbarwna 1 szt
- Maliny 25 dag
- Herbatniki 15 szt
- masło/ margaryna 3 łyżki
Rozgniotłam herbatniki w blasze o średnicy około 20 cm. Dodałam do nich roztopiona margarynę i wymieszałam i docisnęłam do spodu aby utworzyła się zbita warstwa. Serki homo. w temperaturze pokojowej dałam do miski- rozrobiłam dwie niebieskie żelatyny w niewielkiej ilości wrzątku, jeśli wody i serków wyjdzie więcej na litr to można dodać zwykłej żelatyny aby proporcje się zgadzały. Letnią galaretkę wlałam do serków, dodałam dwie garście malin i wymieszałam. Warstwę wlałam do formy i wstawiłam ją do lodówki. Rozrobiłam bezbarwną galaretkę i wlałam ją gdy była chłodna na stężałą poprzednia warstwę galaretki. Dodałam maliny. Następnego dnia można się delektować.
Masa jest słodkawa i świetnie komponuje się z kwaskowatymi owocami.
Smacznego :D