Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, kakaowe ciasto w połączeniu z aksamitnym serem dostarcza niezapomnianych wrażeń smakowych. Ciasto wyszło przepyszne:) Przepis pochodzi z arabeskawaniliowa.blogspot.com
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3180
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 169
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 81
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3180
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 169
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 81
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Składniki
Żółtka utrzeć z 90 g cukru na puszystą , kremową masę , dolać olej i wodę , utrzeć ponownie.
Białka ubić z 90 g cukru na sztywną pianę i dodać do masy żółtkowej. Do tego przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao , delikatnie wymieszać.
Następnie przelać na wysmarowaną lub wyłożoną pergaminem blachę (20 x 30 cm lub nieco większą) , wyrównać powierzchnię.
Ser, budyń i 100 g cukru dokładnie utrzeć , przełożyć do woreczka foliowego , uciąć róg i wyciskać masę na kakaowe ciasto tworząc kwadraty (czy też kratkę).
Piec w temp. 180 st.C. przez 30 - 35 minut , do tzw. suchego patyczka, wbijamy w ciemne ciasto.