Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto krucho-ucierane z posypką kokosową. W sobotnim rozgardiaszu nie zawsze mam czas na pracochłonne ciasta, a chciałabym coś smacznego. Tak powstało to proste, szybkie i pyszne ciasto.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12149
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 155
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8933
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155582
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12149
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 155
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8933
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155582
Składniki
Wszystkie składniki oprócz kakao wyrabiamy w robocie kuchennym. Gotową masę, jest dość kleista, dzielimy na 2 równe części. Pierwszą część podsypujemy mąką, wałkujemy i wykładamy na spód blaszki 26 X 18 cm. W cieście robimy małe dołeczki i nakładamy cienką warstwę powideł, tak żeby wypełnić otworki.
Do drugiej części ciasta dodajemy kakao, zagniatamy, podsypując mąką i nakładamy na jasne ciasto. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w 180 C około 30-35 minut.