Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto krucho-ucierane z posypką kokosową. W sobotnim rozgardiaszu nie zawsze mam czas na pracochłonne ciasta, a chciałabym coś smacznego. Tak powstało to proste, szybkie i pyszne ciasto.
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 6
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 23
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 38
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 70
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z k...
Odsłon: 410
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 6
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 23
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 38
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 70
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z k...
Odsłon: 410
Składniki
Wszystkie składniki oprócz kakao wyrabiamy w robocie kuchennym. Gotową masę, jest dość kleista, dzielimy na 2 równe części. Pierwszą część podsypujemy mąką, wałkujemy i wykładamy na spód blaszki 26 X 18 cm. W cieście robimy małe dołeczki i nakładamy cienką warstwę powideł, tak żeby wypełnić otworki.
Do drugiej części ciasta dodajemy kakao, zagniatamy, podsypując mąką i nakładamy na jasne ciasto. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w 180 C około 30-35 minut.