Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto długo utrzymuje wilgotność i można je dłużej przechowywać. Teraz uwielbiam takie smakowite proste i szybkie ciasta. Można przyjmować gości, bez wysiłku. Ciasto wspaniale smakuje z jogurtem lub bitą śmietaną.
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 390
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 28
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 937
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 98
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 390
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 28
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 937
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 98
Składniki
Dwie foremki 18 X 12 cm, wysmarowane tłuszczem. W jednej misce mieszamy łyżką: jajka, cukier, powidła, kefir, olej. W drugiej mieszamy mąkę z sodą i kakao. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej. Ciasto przelewamy do foremek i posypujemy kropelkami czekoladowymi. Pieczemy w 180 C około 30 minut, do suchego patyczka. Podajemy z bitą śmietaną lub jogurtem naturalnym.