Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto długo utrzymuje wilgotność i można je dłużej przechowywać. Teraz uwielbiam takie smakowite proste i szybkie ciasta. Można przyjmować gości, bez wysiłku. Ciasto wspaniale smakuje z jogurtem lub bitą śmietaną.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413890
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2195
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413890
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2195
Składniki
Dwie foremki 18 X 12 cm, wysmarowane tłuszczem. W jednej misce mieszamy łyżką: jajka, cukier, powidła, kefir, olej. W drugiej mieszamy mąkę z sodą i kakao. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej. Ciasto przelewamy do foremek i posypujemy kropelkami czekoladowymi. Pieczemy w 180 C około 30 minut, do suchego patyczka. Podajemy z bitą śmietaną lub jogurtem naturalnym.