Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto długo utrzymuje wilgotność i można je dłużej przechowywać. Teraz uwielbiam takie smakowite proste i szybkie ciasta. Można przyjmować gości, bez wysiłku. Ciasto wspaniale smakuje z jogurtem lub bitą śmietaną.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52578
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52578
Składniki
Dwie foremki 18 X 12 cm, wysmarowane tłuszczem. W jednej misce mieszamy łyżką: jajka, cukier, powidła, kefir, olej. W drugiej mieszamy mąkę z sodą i kakao. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej. Ciasto przelewamy do foremek i posypujemy kropelkami czekoladowymi. Pieczemy w 180 C około 30 minut, do suchego patyczka. Podajemy z bitą śmietaną lub jogurtem naturalnym.