Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistacjowy nugat ma ciekawą konsystencję, delikatny, słodki smak, całości dopełniają natomiast chrupiące orzechy. Taka słodkość jest nie tylko wybornie smaczna, ale i zdrowa. Pistacje dostarczają organizmowi witamin z grupy B, minerałów, takich jak magnez i wapń, oraz cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Taka przekąska będzie zdrowszą alternatywą dla sklepowych słodyczy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 404
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 124
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 154
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 763
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 234
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16212
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 404
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 124
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 154
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 763
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 234
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16212
Składniki
Do miski wsyp pistacje, dodaj startą skórkę z cytryny, oraz ekstrakt waniliowy.
Cukier z miodem podgrzej w rondelku ma małym ogniu do połączenia składników, cały czas mieszając, aby nic się nie przypaliło. Odstaw do wystudzenia.
Białka upij z solą na sztywną pianę. Powoli dodawaj wystudzoną cukrowo-miodową masę cały czas mieszając za pomocą miksera. Na koniec dorzuć pistacje z dodatkami i wszystko wymieszaj.
Wyłóż masę do formy z papierem do pieczenia. Dokładnie rozprowadź. Odstaw w chłodne miejsce na minimum trzy godziny. Gotowy nugat pistacjowy pokrój w kwadratową kostkę.