Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto francuskie z jabłkami na każdą okazję ,przygotowanie 5 minut ,pieczenie 20 minut. Ciasto jest tak pyszne ,że najlepiej zrobić od razu dwie porcje. Zapraszam do obejrzenia filmu.
Zanim opiszę przebiego przygotowania, to powiem ,ze tak samo mozesz zrobic to ciasto z prostokątnego ciasta francuskiego.
Ciasto lekko rozwałkuj, przełuz do formy prostokantnej, obierz jabłka , pokroj na mniejsze cząstki , ulóz na cieście w kłosek. Cukier połącz z cynamonem, pozyp jablka, utrzyj skórke z cytryny.
Boki ładnie zawń w falbankę.Jajko roztrzep z mlekiem ,posmaruj boki. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 200 sstopni i piec ,az ciasto się zarumieni. Ja piekłam 20 minut.Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube/ Mangiare u Ewki.
Zapraszam na przepisy drukowane do mojej książki kulinarnej na Smakerze.
Lekki tort na ciemnym biszkopcie wypełniony masą z bitej śmietany i dekoracyj...
Odsłon: 1242
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 2996
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 113
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 125
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 149
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 2996
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 113
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 125
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 149
Składniki
Zanim opiszę przebiego przygotowania, to powiem ,ze tak samo mozesz zrobic to ciasto z prostokątnego ciasta francuskiego. Ciasto lekko rozwałkuj, przełuz do formy prostokantnej, obierz jabłka , pokroj na mniejsze cząstki , ulóz na cieście w kłosek. Cukier połącz z cynamonem, pozyp jablka, utrzyj skórke z cytryny. Boki ładnie zawń w falbankę.Jajko roztrzep z mlekiem ,posmaruj boki. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 200 sstopni i piec ,az ciasto się zarumieni. Ja piekłam 20 minut.Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube/ Mangiare u Ewki. Zapraszam na przepisy drukowane do mojej książki kulinarnej na Smakerze.
Przepisy Desery
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Desery
Sernik z musem czekoladowym
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 127
Budyń bananowy
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 140