Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek z dzemem wiśnowym jest wilgotny i jak zjesz jeden kęs to prosisz o dokładkę.Zapraszam na film na Youtube
Przed rozpoczęciem robienia ciasta ,właczyć piekarnik na 180 stopni, funkcja góra dół. Przygotować sobie formę prostokątną 24 na 40, wysmarowac i podsypać maka lub wylożyc papierem do pieczenia tak jak widać na fotce.Do dużej miski wsypac suche składniki ,zamieszać lyzką (maka,kakao,cukier,soda oczyszczona). Następnie wlać mleko wbic jajka ,wlać olej i to wszystko zakręcic mikserem przez kilka minut . Następnie jak już wszystkie składniki są połączone dodać dżem wiśniowy,zakręcić chwilę mikserem .Wylać ciasto do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika góra dół na 45 minut .Pieczemy w temperaturze 180 stopni funkcja góra,dół na środkowej półce. Pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam 55 minut.Pamiętaj kążdy piekarnik inaczej piecze.
Upieczony murzynek z dżemem wiśniowym możesz polać polewą czekoladową i posypać płatkami mgdałów, lub wiórkami kokosowymi. Wszystko to zależy od ciebie. Możesz go przekroić na 2 części i przełożyc masą z bitejśmietany i serka mascarpone.
Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube.Zapraszam do mojej książki kulinarnej na Smakerze ,tam znbajdziesz dużo przepisów świątecznych i nie tylko.
Lekkie ciasto, pyszny budyniowo - maślany krem powinien wielu zwolennikom sło...
Odsłon: 68455
Naleśniki są uniwersalnym daniem. Mogą być podane jako drugie danie lub na de...
Odsłon: 9964
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 90
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 47
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 90
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 47
Składniki
Przed rozpoczęciem robienia ciasta ,właczyć piekarnik na 180 stopni, funkcja góra dół. Przygotować sobie formę prostokątną 24 na 40, wysmarowac i podsypać maka lub wylożyc papierem do pieczenia tak jak widać na fotce.Do dużej miski wsypac suche składniki ,zamieszać lyzką (maka,kakao,cukier,soda oczyszczona). Następnie wlać mleko wbic jajka ,wlać olej i to wszystko zakręcic mikserem przez kilka minut . Następnie jak już wszystkie składniki są połączone dodać dżem wiśniowy,zakręcić chwilę mikserem .Wylać ciasto do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika góra dół na 45 minut .Pieczemy w temperaturze 180 stopni funkcja góra,dół na środkowej półce. Pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam 55 minut.Pamiętaj kążdy piekarnik inaczej piecze. Upieczony murzynek z dżemem wiśniowym możesz polać polewą czekoladową i posypać płatkami mgdałów, lub wiórkami kokosowymi. Wszystko to zależy od ciebie. Możesz go przekroić na 2 części i przełożyc masą z bitejśmietany i serka mascarpone. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube.Zapraszam do mojej książki kulinarnej na Smakerze ,tam znbajdziesz dużo przepisów świątecznych i nie tylko.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 90
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 169