Desery Przepis na:
odchudzone brownie :))

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4704
Dodano: 24.02.2014
Odsłon: 3869
Składniki
- pol szklanki kaszy jaglanej
- szczypta soli
- 3 jajka
- pol szklanki mleka
- pol szklanki cukru
- pol szklanki kakao
- 50 ml oleju
- lyzeczka proszku do pieczenia
- orzechy wloskie lub inne wg uznania (ja uzylam 100 g orzechow wloskich)
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Kasze jaglana wsypac na sitko, przeplukac zimna woda, nastepnie wrzatkiem. Wlozyc do garnka, zalac szklanka wrzatku i gotowac na wolnym ogniu, mieszajac, aby sie nie przypalilo. Pod koniec gotowania dodac szczypte soli. Ugotowana kasze wystudzic.
Wystudzona kasze przelozyc do miski, dodac jajka, olej, mleko, cukier, kakao i proszek. Calosc dokladnie zmiksowac blenderem.
Blaszke (ja uzylam okraglej tortownicy o srednicy 24 cm) wylozyc papierem do pieczenia, wylac ciasto, posypac posiekanymi orzechami. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku okolo 40 minut.
Komentarze do przepisu (3)

sereberko80 24 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
też od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad zrobieniem takiego jaglanego brownie ale nie byłam do końca przekonana :-) mówisz, że warto? :-) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz