Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odchudzone ciasto ze śliwkami z dodatkiem zdrowych otrębów pszennych, niewielkiej ilości cukru, bez dodatku tłuszczu to ciekawa propozycja dla osób dbających o linie. Ciasto przygotowuje się bardzo szybko i łatwo, jest bardzo smaczną propozycją na podwieczorek.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 77
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 150
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 67
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 77
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 150
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 67
Składniki
Umyte śliwki przekrawamy na połówki i drylujemy z pestek. Do miski wbijamy jajka i ucieramy je razem z cukrem. Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia wsypujemy do masy jajecznej i ponownie miksujemy na końcu dodajemy otręby pszenne i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy.
Do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką wlewamy ciasto i dokładnie je rozprowadzamy, na wierzchu ciasta układamy połówki śliwek skórkami do dołu. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 40 minut, po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.