Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie bułki odrywane z wiśniami lub innymi owocami. Smaczne również bez owoców.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336649
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3798
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2521
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336649
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3798
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2521
Składniki
Rozczyn Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na około 15 minut do wyrośnięcia.
Ciasto Mąkę cukier, jajka, mleko, rozczyn, wymieszać wyrobić ciasto. Gdy składniki się połączą dodać roztopione masło i wyrabiać do chwili gdy ciasto zacznie odstawać od ręki. Wyrobione ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na około 45minut do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie podzielić je na kawałki około 10 g ja uzyskałam 35 bułeczek. Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć nakładać na nie po parę wiśni, skleić i uformować kuleczki. Bułeczki odkładać do formy pozostawiając małe odstępy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku 25-30 minut w temperaturze 170 C. Gotowe bułeczki posypać cukrem pudrem.