Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki deser idealny na letnie upały
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto: Białka oddziel od żółtek Białka ubij z cukrem, cukrem waniliowym i odrobiną soli aż wszystko się rozpuści Przesiej mąki i wymieszaj delikatnie szpatułką Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj ciasto tworząc koła o średnicy ok. 10 cm i wysokości ok. 1 cm Piecz w piekarniku nagrzanym do 160°C przez ok. 10 min (grzałka góra-dół) Po upieczeniu jeszcze ciepłe omlety delikatnie ściągnij z papieru do pieczenia i złóż na pół, uważając aby nie złamać całości Odstaw do całkowitego ostudzenia
Masa: Śmietankę ubij na sztywno z cukrem waniliowym
Omlety: Posmaruj każdy krążek ciasta ok. 1 łyżeczką konfitury Następnie za pomocą worka cukierniczego lub szprycy napełnij ciastka bitą śmietaną Udekoruj owocami wg uznania Przed podaniem posyp cukrem pudrem