Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki deser idealny na letnie upały
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Ciasto: Białka oddziel od żółtek Białka ubij z cukrem, cukrem waniliowym i odrobiną soli aż wszystko się rozpuści Przesiej mąki i wymieszaj delikatnie szpatułką Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj ciasto tworząc koła o średnicy ok. 10 cm i wysokości ok. 1 cm Piecz w piekarniku nagrzanym do 160°C przez ok. 10 min (grzałka góra-dół) Po upieczeniu jeszcze ciepłe omlety delikatnie ściągnij z papieru do pieczenia i złóż na pół, uważając aby nie złamać całości Odstaw do całkowitego ostudzenia
Masa: Śmietankę ubij na sztywno z cukrem waniliowym
Omlety: Posmaruj każdy krążek ciasta ok. 1 łyżeczką konfitury Następnie za pomocą worka cukierniczego lub szprycy napełnij ciastka bitą śmietaną Udekoruj owocami wg uznania Przed podaniem posyp cukrem pudrem